VELTLINER 2023 BIO Těšetice mzv MARTIN VAJČNER - naturální bílé víno, suché

Detailní popis produktu
VELTLINER 2023 BIO Těšetice mzv MARTIN VAJČNER - naturální bílé víno, suché
Těšetice - Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené. Viniční trať Stará vinice v Těšeticích - podoblast Znojemská. Lisovány celé hrozny. Víno spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
Veltlínské zelené
Stará moštová odrůda révy vinné (Vitis vinifera).
Autochtonní odrůda, pocházející z regionu Dolní Rakousko, z oblasti vrchoviny Manhartsberg, patrně z okolí města Retz, vznikla samovolným křížením odrůd Tramín a St. Georgen.
Tradiční oblastí pěstování odrůdy je Rakousko, kde je vysazena na cca 35 % plochy vinic (cca 17.500 ha), převážně ve vinařských regionech Weinviertel (cca 6.700 ha), Kamptal, Kremstal, Donauland a Wachau.
VINAŘSTVÍ MARTIN VAJČNER
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná.
Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
? Odrůda: | Veltlínské zelené |
? Ročník: | 2023 |
? Barva: | Bílé |
? Cukernatost: | Suché |
? Jakost: | Moravské zemské víno |
? Oblast: | Morava |
? Podoblast: | Znojemská |
? Obec: | Těšetice |
? Viniční trať: | Stará vinice |
? Alkohol: | 10,5 |
? Styl výroby: | Natur / Bio |
? Uzávěr: | korunka |
? Šarže / Idenfitikace: | VZT/23 |
? Alergeny: | oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
![]() |
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
|