
Detailní popis produktu
Zweigeltrebe 2021 mzv MARTIN VAJČNER - víno červené
Vyrobeno z hroznů odrůdy Zweigeltrebe z viniční tratě Stará hora v Tasovicích - podoblast Znojemská. Hrozny byly šlapány nohama a ležely 3 týdny na slupkách a třapinách. Spontánní kvašení. Zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích ve francouzských dubech. U vína proběhlo jablečno-mléčné odbourání kyselin a není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
VINAŘSTVÍ MARTIN VAJČNER
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná.
Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
Parametry produktu
Hmotnost: | 1.5 kg |
---|---|
? Odrůda: | Zweigeltrebe |
? Ročník: | 2021 |
? Barva: | Červené |
? Cukernatost: | Suché |
? Jakost: | Moravské zemské víno |
? Oblast: | Morava |
? Podoblast: | Znojemská |
? Obec: | Tasovice |
? Viniční trať: | Stará Hora |
? Alkohol (%): | 12 |
? Zbytkový cukr (g/l): | 0,5 |
? Styl výroby: | Sur-lie / sur lie |
? Výsledek řízené degustace: | 4,5 |
? Uzávěr: | korkový špunt |
? Alergeny: | oxid siřičitý |
Kategorie produktu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Celkové hodnocení
Komentář k produktu Zweigeltrebe 2021 mzv MARTIN VAJČNER
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
![]() |
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
|