MOSCATO - první víno 2023 PET-NAT MARTIN VAJČNER

Detailní popis produktu
MOSCATO - první víno 2023 PET-NAT MARTIN VAJČNER - víno bílé
pétillant naturel
Vyrobeno z hroznů odrůdy Muškát Moravský. Viničních trať U sklepů v Dyjákovičkách – podoblast Znojemská. Lisovány celé hrozny. Víno následně spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter. Obraz k vínu vytvořila Klaudie Švrčková.
VINAŘSTVÍ MARTIN VAJČNER
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná.
Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
? Odrůda: | Muškát Moravský |
? Ročník: | 2023 |
? Barva: | Bílé |
? Cukernatost: | Suché |
? Jakost: | Moravské zemské víno |
? Oblast: | Morava |
? Podoblast: | Znojemská |
? Obec: | Dyjákovičky |
? Viniční trať: | U Sklepů |
? Alkohol: | 9,5 |
? Zbytkový cukr: | 0,7 |
? Kyseliny: | 5,9 |
? Uzávěr: | korunka |
? Alergeny: | oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
![]() |
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
|