Tramín Kraví hora 2021 BIO pozdní sběr ŠPALEK

BIO VEGAN
Neohodnoceno
279 Kč
Skladem
víno bílé

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tramín Kraví hora 2021 BIO pozdní sběr ŠPALEK

Doplňkové parametry

Kategorie: Tramín červený (Roter Traminer, Traminer)
? Odrůda: Tramín červený
? Ročník: 2021
? Barva: Bílé
? Cukernatost: Suché
? Jakost: Výběr z hroznů
? Oblast: Morava
? Podoblast: Znojemská
? Obec: Nový Šaldorf
? Viniční trať: Kraví hora
? Alkohol: 13
? Zbytkový cukr: 8,8
? Styl výroby: Natur / Bio
? Uzávěr: šroubový uzávěr
? Alergeny: oxid siřičitý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

VINAŘSTVÍ ROKU 2024 - vítěz kategorie malá vinařství - 15. ročník prestižní vinařské soutěže - vyhlašuje Svaz vinařů ČR společně s Národním vinařským centrem a za podpory Vinařského fondu a Jihomoravského kraje.

Rodinné BIO vinařství, hospodařící na 10 ha vinic na Kraví Hoře u Znojma. Jako vůbec první vinařství na Znojemsku zavedlo gravitační zpracování hroznů v novém, avšak historicky pojatém sklepě v Novém Šaldorfu.
Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína speciální jako vína ledová, vína zrající na kvasnicích a v dubových sudech (Surlie), vína likérová (Šaler) a vína přírodní, vyráběná ze šlapaných hroznů a kvašená divokými kvasinkami (Edelspitz).

Vinařství Špalek získalo v roce 2015 ocenění „Malé vinařství roku 2014“. 

V roce 2012 začalo vinařství přecházet k bio režimu a v roce 2015 se stalo oficiálně bio vinařstvím.

Od roku 1970 vede vinařstcí František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska. Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Kromě manželky Marty jsou výraznými postavami vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek. Oba dva vinařství vystudovali a mají za sebou bohaté zahraniční zkušenosti.



Firma: ŠPALEK / CZ
Jméno: VINAŘSTVÍ ŠPALEK
Adresa:
 
671 81 Nový Šaldorf 234, Znojemská podoblast, CZ

Je to naše jedenácté nejlepší vinařství podle hodnotnící degustace, která u nás proběhla 25.5.2018 - 4,67 bodů.