BLAUFRANKISH 2023 mzv MARTIN VAJČNER - naturální červené víno, suché

Detailní popis produktu
BLAUFRANKISH 2023 mzv MARTIN VAJČNER - naturální červené víno, suché
Těšetice – Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůdy Frankovka. Viniční trať Stará vinice v Těšeticích. Znojemská vinařská podoblast. Semi-karbonická macerace celých hroznů 10 dnů ve dřevěných kádích. Lisovány celé hrozny. Zrálo ve francouzských dubových sudech. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
VINAŘSTVÍ MARTIN VAJČNER
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná.
Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
? Odrůda: | Frankovka |
? Ročník: | 2023 |
? Barva: | Červené |
? Cukernatost: | Suché |
? Jakost: | Moravské zemské víno |
? Oblast: | Morava |
? Podoblast: | Znojemská |
? Obec: | Těšetice |
? Viniční trať: | Stará vinice |
? Alkohol: | 10 |
? Uzávěr: | korkový špunt |
? Alergeny: | oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
![]() |
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
|