Ryšák (FR+ZW+RV) 2023 mzv MARTIN VAJČNER - naturální víno červené

Detailní popis produktu
Ryšák (FR+ZW+RV) 2023 mzv MARTIN VAJČNER - naturální víno červené
Cuvée odrůd Frankovka + Zweigelt + Ryzlink vlašský
Těšetice - Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůd Frankovka, Ryzlink vlašský a Zweigeltrebe z viniční tratě Stará vinice v Těšeticích. Znojemská vinařská podoblast. Semi-karbonická macerace celých hroznů 4 dny ve dřevěných kádích. Zrálo na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech a moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
VINAŘSTVÍ MARTIN VAJČNER
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná.
Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
? Odrůda: | Cuvée |
? Ročník: | 2023 |
? Barva: | Červené |
? Cukernatost: | Suché |
? Jakost: | Moravské zemské víno |
? Oblast: | Morava |
? Podoblast: | Znojemská |
? Obec: | Těšetice |
? Viniční trať: | Stará vinice |
? Alkohol: | 10,5 |
? Styl výroby: | Sur-lie / sur lie |
? Uzávěr: | korkový špunt |
? Alergeny: | oxid siřičitý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
![]() |
Martin Vajčner se zaměřuje na výrobu vín, ze kterých je čitelná oblast, odkud hrozny pocházejí. Každá oblast a viniční trať se vyznačuje jiným složením půdy, různou nadmořskou výškou, odlišným množstvím srážek, nebo třeba množstvím slunečních paprsků. Snaží se dělat vína taková, aby projevy všech těchto faktorů byly co nejvíce zřetelné. Příroda sama určuje, jak budou vína ve výsledku chutnat, proto minimalizuje zásahy ve sklepě. Škála barev, chutí i vůní je tak velmi pestrá a zábavná. Zároveň se snaží, aby jeho činnost byla v souladu s přírodou i ve vinicích, kde využívá pouze biologické postřiky. Jako základ preventivní ochrany révy považuje především kvalitně provedené zelené práce.
|