Sauvignon 2024 pozdní sběr, KLOBÁSA - bílé víno, suché
Detailní popis produktu
Sauvignon 2024 pozdní sběr, KLOBÁSA - bílé víno, suché

Barva
Zelenožlutá barva, svěží a jiskřivá.

Vůně
Intenzivní a svěží, s jasně rozpoznatelnými tóny zralé broskve, černého rybízu a angreštu, který je ve vůni lehce přezrálý a sladce ovocný. Aroma je čisté a výrazné, typické pro odrůdu Sauvignon blanc.

Chuť
Na patře je víno živé a ovocné, s příjemnou svěžestí a harmonickým projevem. Výrazné ovocné tóny z vůně se krásně promítají i do chuti, která má dlouhý, čistý závěr, jenž vybízí k dalšímu doušku.

Párování s jídlem
Výborně doprovodí čerstvé kozí sýry, letní zeleninové saláty, nebo grilovanou rybu s bylinkami.

Ideální teplota
8–10 °C – v tomto rozmezí vynikne jeho šťavnatost i aromatický profil.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Sauvignon Blanc |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.5 kg |
| ? Odrůda: | Sauvignon blanc |
| ? Ročník: | 2024 |
| ? Barva: | Bílé |
| ? Cukernatost: | Suché |
| ? Jakost: | Pozdní sběr |
| ? Oblast: | Morava |
| ? Podoblast: | Velkopavlovická |
| ? Vinařská obec: | Nikolčice |
| ? Viniční trať: | Neuperk |
| ? Alkohol (%): | 12 |
| ? Zbytkový cukr (g/l): | 6,2 |
| ? Kyseliny (g/l): | 7,2 |
| ? Uzávěr: | šroubový uzávěr |
| ? Šarže / Idenfitikace: | 1/24 |
| ? Alergeny: | oxid siřičitý |
| Energie /100ml: | 307 kJ / 73 kcal |
| Sacharidy (g/100ml): | 1,4 |
| Cukry (ze sacharidů) (g/100 ml): | 0,6 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.


| Informace o vinařství | |
| Rok založení | 2000 |
| Oblast | Morava |
| Podoblast | Velkopavlovická |
| Obec | Nikolčice |
| Počet hektarů | 2,5 ha |
| Vyrobených lahví | 20 000 za rok |
| Výrobní společnost : | VINAŘSTVÍ KLOBÁSA, Ing. Vlastislav Klobása |
|---|---|
| Adresa : | Nikolčice 59, 691 71 Nikolčice | WEB: https://www.vinarstviklobasa.cz | TEL: 739 623 327 |
| E-mail : | klobasa@vinarstviklobasa.cz |

.png?67f4003e)


