Suchá vína
Suchá vína tvoří páteř každé řádné vinotéky – jsou nejrozšířenější na světě a my si na jejich precizním projevu zakládáme. Při kvašení kvasinky spotřebují veškerý cukr z hroznů, a jakmile jim zbytkový cukr dojde, víno zůstává suché. Výsledkem je vyvážená kyselinka a čisté projevy terroiru. Suchá vína mají do 4 g cukru na litr (nebo až 9 g, pokud je rozdíl mezi cukrem a kyselinami ≤ 2 g).
#ShowMore#
V naší nabídce najdete především suchá bílá vína, kde kraluje naše nejtypičtější odrůda Veltlínské zelené – lehce kořenitá, s jiskřivou svěžestí a minerální strukturou. U suchých červených vín doporučujeme Zweigeltrebe, Pinot Noir nebo třeba Frankovku, jež díky naší moravské půdě dosahují plného těla, jemných taninů a šťavnatých ovocných tónů. Samozřejmě ale každá odrůda v suché podobě předvádí svou jedinečnost – od Ryzlinku rýnského po Pálavu, Chardonnay a další.
K čemu se hodí suché víno? Je to univerzální společník od aperitivu až po hlavní chod. Skvěle se páruje k rybám, bílému masu, lehkým těstovinám i zeleninovým pokrmům. Když chcete zdůraznit čistotu chuti a terroiru, volte suchá vína.
Nejprodávanější

Vůně citrusů, zralého jablka a bílých květů, svěží minerální chuť s jemnou krémovostí a dlouhým šťavnatým závěrem.

Výrazná vůně třešní, švestek a černého rybízu s tóny koření a bylin, harmonická chuť s jemnými tříslovinami.

Svěží vůně zralého jablka a nektarinky, lehká chuť se zeleným jablkem a citrusy, jemné perlení s čistým závěrem.

Výrazná vůně rybízového listu a sušených bylinek, šťavnatá chuť angreštu s bezovým květem a jemnou slaností v závěru.

Výrazná vůně meruňky a citrusů, plná chuť žlutomasého ovoce s jemnou mineralitou a slaností v závěru.

Vůně hrušek, mirabelek a bylinek, chuť plná a šťavnatá s krémovostí, dotekem minerality a dlouhou dochutí.

Vůně zralých meruněk a bílých broskví s výraznou mineralitou, svěží ovocná chuť s dlouhým šťavnatým závěrem.

Vůně zeleného jablka, hrušky a citrusů přechází do šťavnaté chuti s vyšší kyselinkou, minerální svěžestí a grepovým závěrem.