Suchá vína
Suchá vína tvoří páteř každé řádné vinotéky – jsou nejrozšířenější na světě a my si na jejich precizním projevu zakládáme. Při kvašení kvasinky spotřebují veškerý cukr z hroznů, a jakmile jim zbytkový cukr dojde, víno zůstává suché. Výsledkem je vyvážená kyselinka a čisté projevy terroiru. Suchá vína mají do 4 g cukru na litr (nebo až 9 g, pokud je rozdíl mezi cukrem a kyselinami ≤ 2 g).
#ShowMore#
V naší nabídce najdete především suchá bílá vína, kde kraluje naše nejtypičtější odrůda Veltlínské zelené – lehce kořenitá, s jiskřivou svěžestí a minerální strukturou. U suchých červených vín doporučujeme Zweigeltrebe, Pinot Noir nebo třeba Frankovku, jež díky naší moravské půdě dosahují plného těla, jemných taninů a šťavnatých ovocných tónů. Samozřejmě ale každá odrůda v suché podobě předvádí svou jedinečnost – od Ryzlinku rýnského po Pálavu, Chardonnay a další.
K čemu se hodí suché víno? Je to univerzální společník od aperitivu až po hlavní chod. Skvěle se páruje k rybám, bílému masu, lehkým těstovinám i zeleninovým pokrmům. Když chcete zdůraznit čistotu chuti a terroiru, volte suchá vína.
Nejprodávanější

Výrazná vůně třešní, švestek a černého rybízu s tóny koření a bylin, harmonická chuť s jemnými tříslovinami.

Vůně třešní, švestkových povidel a čokolády, chuť plná a hřejivá s dlouhým kořenitým závěrem.

Vůně švestek, lesních plodů a tabáku přechází do plné chuti s ovocností, citrusovou svěžestí a délkou.

Vůně ostružin, vanilky a čokolády, plná chuť s pikantními tóny a jemným sudovým dozvukem.

Vůně malin, ostružin a borůvek, chuť zralých bobulí se svěžestí a jemnou kořenitostí.

Vůně ostružin a tymiánu, chuť tmavého ovoce s lehkostí, jemnou kořenitostí a svěžím dojmem.

Vůně třešní, višní a kakaa přechází do jemné chuti s tóny červeného rybízu, vanilky a čokolády.