Bílé víno vzniká úplně jednoduše: hrozny rozdrtíme, vymačkáme z nich čirou šťávu (slupky, pecky a stopky se oddělí, aby nám víno zůstalo krásně čisté) a pak to necháme kvasit – kvasinky si pochutnají na cukru a my dostaneme alkohol. Nic složitého, ale bez tohohle kroku by naše bílá vína byla jen sladká šťáva (známá jako hroznový mošt).
Bílé víno
-
Veltlínské zelené
-
Sauvignon Blanc
-
Ryzlink rýnský
-
Ryzlink vlašský
-
Pálava
-
Hibernal
-
Muškát žlutý
-
Tramín červený
-
Chardonnay
-
Sylvánské zelené
-
Rulandské bílé
-
Rulandské šedé
Nejprodávanější
484 položek celkem

Novinka
AWC Vienna - Zlatá
Národní soutěž vín - Zlatá
Po skleničce
249 Kč
/ 0,75 l
Skladem
Bílé víno polosladké