Bílé víno vzniká úplně jednoduše: hrozny rozdrtíme, vymačkáme z nich čirou šťávu (slupky, pecky a stopky se oddělí, aby nám víno zůstalo krásně čisté) a pak to necháme kvasit – kvasinky si pochutnají na cukru a my dostaneme alkohol. Nic složitého, ale bez tohohle kroku by naše bílá vína byla jen sladká šťáva (známá jako hroznový mošt).
Bílé víno

#ShowMore#
Bílá vína u nás i v Rakousku vládnou, (tvoří až 70 % tuzemské spotřeby) a proto jim v naší nabídce věnujeme největší prostor. Mezi hlavní odrůdy můžeme řadit Veltlínské zelené, které je součástí apelačních systémů VOC Znojmo a DAC Weinviertel. Vedle něj Ryzlink rýnský, který vyniká svouji svěží kyselinkou a nádherně aromatický Sauvignon Blanc.
Vinaři, se kterými spolupracujeme, pěstují desítky odrůd, od klasiky až po ty vzácnější specialitky. V dnešním shonu už není čas vypisovat všechny bílé odrůdy, které máme v nabídce. I přesto některé nesmíme opomenout: suchou Pálavu, která se vyhoupla mezi trendy suchých vín; Chardonnay, jednu z nejrozšířenějších odrůd světa a také jedna z hlavních odrůd regionu Champagne, sametový Ryzlink vlašský slangově známý jako Vlašák, Rulandské šedé alias Šedák, nebo takový Tramín červený, který si lidé často pletou s červeným vínem kvůli názvu, přestože je to bílá odrůda s modrým barvivem ve slupkách, a mnoho dalších bílých odrůd.
-
Veltlínské zelené
-
Sauvignon Blanc
-
Ryzlink rýnský
-
Ryzlink vlašský
-
Pálava
-
Hibernal
-
Muškát žlutý
-
Tramín červený
-
Chardonnay
-
Sylvánské zelené
-
Rulandské bílé
-
Rulandské šedé
-
Müller Thurgau
-
Muškát moravský
-
Irsai Oliver
-
Kerner
-
Neuburské
-
Savilon
-
Tramín žlutý
-
Solaris
-
Tramín kořenný
-
Muškát Ottonel
-
Sauvignon Gris
-
Veritas
-
Glera
-
Chenin Blanc
-
Malvasia
-
Červenošpičák
-
Cuvée
-
Scheurebe
Řazení produktů
Výpis produktů
Komplexní vůně květů růže, jasmínu a akátu s tóny jablek a ananasu, šťavnatá chuť jemného ovoce s bohatým perlením.
Komplexní vůně květů růže, jasmínu a akátu s tóny jablek a ananasu, šťavnatá chuť jemného ovoce s bohatým perlením.
Vůně jablek, nektarinek a bílého pepře se pojí s chutí peckovin, jemné herbálnosti a minerálního závěru.
Zelenožluté víno s vůní broskve, rybízu a citrusů, šťavnaté chuti s grepovou hořčinkou a svěží kyselinkou.
Vůně papáji, muškátu a citrusové kůry přechází do lehké, šťavnaté chuti s tóny pomela a muškátu.

.png?67f4003e)


